Bodil Wiklund    boddelli@hotmail.com

Händers verk, skapande, bild, färg och form är och har alltid varit viktigt mig. Material och tekniker varierar, men precis som en humla återvänder till boet efter surriga utflykter återvänder jag till akvarellen och den textila världen. Sedan 24/9 2021 är jag "passionär" och kan ägna mig helhjärtat åt det som tidigare var mina hobbies.

Medan jag arbetade fick akvarellmåleriet främst utrymme på lov. Då kunde jag fokusera och hade möjlighet att gå på kurser, vilket jag gjort för bl.a. Håkan Lindskog, Lars Holm, Gunnel Moheim och Brita Wanngård.

När det gäller den textila världen så är det återbruk och handsömnad, som fångat mitt intresse de senaste åren t. ex. kantha, crazy quilt, sashiko och boro. Läsåret 21/22 går jag min femte kortkurs på Handarbetets Vänner i Stockholm. Av pur nyfikenhet har jag också anmält mig till en distanskurs på Textilhögskolan i Borås.

För mig är nyfikenheten, lärandet och processen det centrala. Det är vägen som är mödan värd, för att citera Ylva Eggehorn. Produkterna har mest i skåp och lådor, men uppmanad av vänner har jag sålt några akvareller. Uppmuntrad av detta tillsammans med ett stugköp i Dals Långed gjorde det naturligt att gå med i Olika sommaren 2019.