Bodil Wiklund           

Händers verk, skapande, färg och form har alltid varit viktigt mig. Material och tekniker varierar, men precis som humlan återvänder till boet efter surriga utflykter återvänder jag till akvarellen och den textila världen. Sedan hösten 2021 är jag "passionär" och kan ägna mig mer åt det som tidigare var mina hobbies.

Medan jag arbetade fick akvarellmåleriet främst utrymme på lov. Då kunde jag fokusera och hade möjlighet att gå på kurser, vilket jag har gjort för bl.a. Håkan Lindskog, Lars Holm, Gunnel Moheim och Brita Wanngård.

När det gäller den textila världen så är det broderi och konstsömnad, som fångat mitt intresse de senaste åren. Jag känner mig som en upptäcktsresande bland traditioner och tekniker från hela världen. Jag försöker respektera ursprunget och samtidigt prägla det jag syr med mina uttryck och mitt formspråk. Läsåret 21/22 går jag min femte kortkurs på Handarbetets Vänner i Stockholm.

För mig är nyfikenheten, lärandet och processen det centrala. Det är vägen som är mödan värd, för att citera Ylva Eggehorn. Produkterna har mest hamnat i skåp och lådor, men uppmanad av vänner har jag sålt några akvareller. Uppmuntrad av detta tillsammans med ett stugköp i Dals Långed gjorde det naturligt att gå med i Olika sommaren 2019.