Händelser

Galleri Olikas höstmöte 7 okt. 2018

        Mötet inleddes med ett besök hos konstnären Lars-Göran Abrahamsson i Tegane, Bengtsfors kommun. Då det var en solig söndag började vi med att samlas utomhus, sittandes i en ring, och lyssna till Lars-Göran som berättade om bak-grunden till sitt måleri - från barndomen och ungdomsåren. Därefter satt vi i hans lada, där han visade på sin konst från tidigare år och framåt. Lite kylslaget var det i ladan, men med varma kläder, filtar och sittdynor gick det bra.

          Mötesförhandlingarna hade vi sedan i en lokal på Valhalls folkpark i Bengtsfors. 

Galleri Olikas konstresa till Falbygden, lör 29 sep.

Elva GalleriOlika-medlemmar och en anhörig gav sig ut på konstresa till Falbygden. I Varnhem hade vi först en fikastund på ett mycket trevligt café alldeles i närheten av den stora klosterkyrkan. Efter cafébesöket ville vi besöka den stora, vackra och helt intakta klosterkyrkan från 1200-talet. För några blev det också en liten vandring i klosterträdgården utanför.

På Atljé Grodan besökte vi konstnären Lena Holgersson. Där firades 10-årsjubileum med hennes verk, avancerade siluetter, klippta eller utskurna. Alla verk med grodor och sniglar och med underfundiga titlar.

Strax i närheten av Lena träffade vi på hennes far, konstnären och samlaren Leiif Holgersson, i hans gamla lanthandel till brädden fylld med samlingar och konst. Leif är akvarellmålare samt målar upp motiv som sedan vävs upp på Ekelunds väveri (med verksamhet sedan 1692). Att se hans samlingar (med start i 16års-åldern) är värt ett besök bara det!

Vi besökte keramikern Anna Wennerstrand i hennes ljusa, vackra ateljé. Hon gör keramik i många olika stilar, både stramare och väldigt fantasifulla. 

På Löwings Ateljé får vi beundra den 36årige Löwings många fantastiska oljemålningar, ofta med djur- och naturmotiv. Där fanns också gästutställaren Börje Falemos stämningsfulla akvareller.

På Osterian åt vi sedan buffé och avslutade sedan vår resa med att besöka en stor samlingsutställning inne i Falköping centrum.