Händelser

Vi har tackat personalen på Handlar´n i Dals Långed.

Vår medlem Solveig Bryntesson och våra stödmedlemmar Anna-Greta Nilsson och Sven Rosell har skänkt var sin gåva till föreningen.

Årsmötet / höstmötet 19 sep. 2021


      Galleri Olikas årsmöte startade med Eva Olsson som berättade om kursverksamhet i Åmål. I några år har ca 25 män och kvinnor sytt upp 1700-talsdräkter från Karolinertiden, Karl XII. Kvinnorna syr sina dräkter själva medan Tomas Henriksson har sytt alla männens dräkter. Alla kläder består av lin, ull och bomull. Dessa fina tyger är inköpta på NK. Männen har även varsin musköt. (äldre skjutvapen) Gruppen har under årens lopp haft många "uppvisningar", både i Norge och Tyskland. Föreläsningen uppskattades av alla. Därefter startade årsmötesförhandlingarna. Efter en paus 

      Efter en paus med gott fika som Annika Langenbach och Inger Stranding ordnat fortsatte förhandlingarna och därpå årets höstmöte.

Protokoll från båda möten finns bakom fliken "OM OSS".Konstresa

Fredagen den 20 aug 2021 åkte ett gäng Galleri-Olika-medlemmar på konstresa till Karlstad. Den hade arrangerats av Inger Stranding och Yvonne Granli.

Första besöket gjorde vi på Galleri Mats Bergman i Karlstad. Mats har haft gallerier sedan 20-års-åldern och detta galleri finns även i Stockholm. Mats har en gedigen kunskap om olika måleritekniker och en del av den fick vi besökare ta del. Huvudutställaren, Anette Björk Swensson, målade så fotografisk verkligt att vi trodde att det verkligen var fotografier.

Sedan fortsatte vi till Art Gallery, Hammarö. Ett mycket vackert galleri som tidigare varit apotek och låg i anslutning till Coop. Pernilla Carlsson och Carolina Levén, som själva är konstnärer, hälsade oss varmt välkomna och berättade om sitt galleri. Skulpturerna i relief såg ut att vara i brons men var gjorda av lera!

Därefter åt vi lunch på 
Lillängshamnens Fiskrökeri 

med vacker utsikt över Vänern.

Vi avslutade dagen med ett besök hos Mimmi Design utanför Grums. Några av oss blev ägare till vackra linneplagg från Mimmis kollektion. Vi tittade även på Kenny Falkensvärds akvarellutställning "Nya tider" och Karin Lööfs vackra keramik.

Det var en fullmatad konstresa och vackert väder hade vi. 

Stort tack till Yvonne och Inger dom gjorde resan möjlig!

Galleri Olikas höstmöte 2020

       12 av våra medlemmar kom till höstmötet 11 okt. 2020.  Det inleddes med att Anders Klevmarken och Ingalill Steffner visade bilder från sina respektive resor till Lofoten aug 2019. Därefter blev det gott fika och mötesförhandlingar. Det var två ämnen som dominerade mötet: Diskussion och beslut om lokalen samt föreningens 20-årsjubileum 2021.