Inga-Lena Dahl 

Solviksvägen 6, 668 95 Ödskölt                          Tel: 0530-61112           mobil: 0734226803                          


Jag är dalslänning av födsel och ohejdad vana - född och uppväxt som jag är i Bäckefors, och sedan 1981 bosatt i det vackra Ödskölt. Skrivandet - poesin- var länge det sätt jag hade för att uttrycka min kreativitet på.1996 gav jag ut min första diktbok och 2008 kom min andra.

2008 hade jag på Galleri Olika mitt livs första konstutställning, och ja, på den vägen är det som man brukar säga. Det är en härlig, nästan hisnande, känsla att också kunna uttrycka sig genom måleri. Jag gör också "skrotänglar", vilket är jätteroligt!

Till den s.k professionen är jag socionom sedan en massa år tillbaka och 2006 utbildade jag mig också till diakon Jag är gift med Hans-Olof, har tre vuxna barn, två katter och två underbara barnbarn. 

Välkommen att höra av dig!


Hellre pumps än Birkenstock, helst röda

Helst inte plisserad kjol

Hellre kortklippt spret än permanentad symmetri

Hellre jeans än gabardin

Helst linne

Hellre mänskliga möten än videokonferenser

Hellre skumbad än dopp i havet

Hellre cykel än kanot

Helst Feministiskt Initiativ

Hellre Femina och Sköna Hem än inte

Helst inte Året Runt

Helst inte alls Hänt och Dagens Industri

Hellre vin än öl, helst vitt

Hellre lyrik än börsnoteringar

Helst the i största muggen

Hellre second hand än NK

Hellre loppis än Bukowskis

Hellre teater än TV

Hellre fiberrikt än inte från hemmabageriet

Hellre massage än manikyr

Helst Gud

Hellre kobra än mobil, helst röd

Hellre lust än plikt

Hellre berörd och beröra än inte

Helst empati

Helst nära goda relationer

Hellre heminredning än byråkratutredning

Hellre 50-tal än mattetal

Helst café med hembakt själ

än plastig delicato

Helst lever jag livet öppet

Helst söker jag ljus i mörkret

Helst ser jag möjligheter - trots allt

                                                 (Från diktboken "Ur mitt skafferi")