ARKIV

2023 onsdag den 27e se    Det blev ännu en "skapar-dag på Gamla Real i Ed, full med kreativitet med ett gäng galleriolika-medlemmar.

2023, 23 aug     Årets konstresa gick till Värmland!  

    

Därefter gick färden till Klässbols linneväveri. Där låg det linnet vackert färgkodat. Intressant att kika in i fabriken och se hur linnet vävs. Några av oss köpte med sig vackra dukar.

God lunch på trevliga "Elins bakgård.

Rackstad På muséet finns rackstadsmålarnas vackra, underbara konstverk. Bild nr 2 - vintermålning av Gustaf Fjaestad. Förutom permanenta utställningen är det just nu en utställning med Maja Fjaestads verk - måleri, grafik, broderier och gobelänger. En mångkunnig kvinna! I Oppstuhage, ett spännande hus, har flera av Rackstakonstnärerna bott.

Kort besök på Arvika konsthall som firar 50 år. Huset i jugendstil byggdes 1903 som banklokal. Lokalen har senare används bl.a. som danslokal.

Efter besöket blev det gott fika på mysiga Nordells med bl.a. värmländska bakverket theboll.

Innan hemfärden kikade vi in i några konstbutiker. Där såg vi bl.a. de här vackra broderierna.

Stort tack till Monjia och Yvonne som gjorde att årets konstresa blev av. Det var en riktigt härlig dag med fint väder, många intryck och trevligt sällskap!

2023, 21 aug - 12 sep Gunilla Svensson, konsthallen Eds bibliotek

2023, 1-3 sep           Eva Olsson, garageutställning

Onsdag de 19e juli dukades det upp till en liten fest i Stallet, efter det att utställningen var stängd. 9 medlemmar kom med var sitt eget knyte. Flertalet kom uppklädda eller bara i vacker hatt.

Det var mycket skratt och glädje!

2023, 22-23 juli       Karin Carlsson hade utställning på sin  loge i Nössemark tillsammans med fotograferande vän. 


2023 - 30 juni-14 juli          Allis Lysne hade utställning i Silvénska villan,                                     Säffle.        Här är några av de tavlor hon ställde ut.

2023 - juni-sep         Monjia Manai Sonnius ställde ut på konditori Snäckan, Gustavsberg - Uddevalla.


2023 - 30/4 - 23/6    Jonna Wikman hade utställning på Dalsland Center.

2023 - Torsdag den 27e var en annorlunda och rolig arbetsdag tillsammans med vänner från galleriföreningen Olika. Då hade vi en mycket trevlig SKAPARDAG på Gamla Real i Ed. Startade med kaffe, sedan blev det många timmar med tygtryck, akryl- eller akvarellmålning, endast med ett kortare lunchuppehåll. Kreativitet och glädje var orden för dagen.

2023 - 3-5 april    "Mina händers verk", Ingalill Steffner

2023 - 16 april      Carina Svärd, Hanuman Ananda Garden, Åmål

2023 - mars, april     Eva Olssons utställning på Åmåls stadshotell

2023 - 15-23 april     "NATURLIGTVIS" 

Märit Gustafsson och Ella Nordal,                           Galleri 2  Säffle


2023 - 11 feb. Ingalill Steffners utställning på Hanuman Ananda Garden, Åmål  

2022 dec- 2023 mars      Vinterutställningen

2023 - 26 feb.         Galleri Olikas årsmöte i Åsensbruks föreningshus inleddes med rundvandring bland konstverk av lokala konstnärer. Därefter berättade Karin van der Made om sitt textila skapande.

2023- 20/1-16/2           "Under ytan"

Märit Gustafsson från Ed hade utställning på Forum, Munkedal. Hon hade också föreläsning om undermålningens magi och ett mikroskopiskt projekt

2022 - 28/11 - 4 jan 2023          Solveig Bryntesson, Ed 

visade sin utställning "Eftertankei konstrummet på Eds bibliotek      

2022 - 29/10-17/11                   Karin van der Made

hade utställning på Hanuman Ananda Garden i Åmål.

2022- 15 okt            Höst möte 

Vårt livaktiga och konstruktiva medlemsmöte lör. 15 okt i Ånimskogs bygdegård inleddes med att vår medlem Monjia Manai Sonnius berättade om islamsk konst på ett intressant och trevligt sätt. Här ett par bilder från hennes power-point-program och på Monjia själv med en av sina många målningar.

2022 - sep+okt      Café Caméra IT

8 medlemmar ställde ut på Café Caméra IT i Bengtsfors. Under september var utställarna Vivi Pettersson, Gunilla Svensson, Monjia Manai Sonnius och Eva Olsson. Under oktober var det Yvonne Granli, Birgitta Ehreroth, Märit Gustafsson och Ingalill Steffner

2022 - 23-24 juli
En trilogi ur våra medlemmar hade gemensam utställning i vackra Nössemark, Saethers loge; Solveig Bryntesson från Ed, Karin Carlsson från Nössemark och Märit Gustafsson, också från Ed. Drygt 100 besökare kom!

2022 - 26/5 -26/6        Dalsland Center

Så många besökare vi fick under vår utställning i Calandersalen!
23 av våra 28 medlemmar ställde ut och i bildgalleriet nedan syns alla verk. De som hängde utställningen var Inger Stranding, Anette Gustafsson, Karin van der <Made och Carina Svärd (bild 3).

2022 - 15 maj      Årsmöte
Gunilla Svensson inledde mötet med att berätta om Vedic Art. Många av hennes målningar har kommit till enligt den konstarten. Målningen här intill har hon gett namnet "Änglavakt".

2022- 23-24 april          Yvonne Granli, som är född och uppvuxen i Tibro, deltog i konstvandring där under helgen  Hon fick 200 besökare! Yvonne syns till vänster på bl.a. första bilden.

2022 - 4-27 april         Konstrummet, Eds bibliotek

Hängde gjorde från vänster Märit Gustafsson, Conny Johansson, Solveig Bryntesson samt Karin Carlsson (som inte kunde vara med på vernissagen).

2021-15 okt    Årsmöte

Mötet startade med att Eva Olsson som berättade om kursverksamhet i Åmål. I några år har ca 25 män och kvinnor sytt upp 1700-talsdräkter från Karolinertiden, Karl XII. Kvinnorna syr sina dräkter själva medan Tomas Henriksson har sytt alla männens dräkter. Alla kläder består av lin, ull och bomull. Dessa fina tyger är inköpta på NK. Männen har även varsin musköt. (äldre skjutvapen) Gruppen har under årens lopp haft många "uppvisningar", både i Norge och Tyskland. Föreläsningen uppskattades av alla. Därefter startade årsmötesförhandlingarna. Efter en paus med gott fika som Annika Langenbach och Inger Stranding ordnat, fortsatte förhandlingarna och därpå årets höstmöte.

2021 - 9 okt   "Från golv till tak"

Galleri Olikas allra sista utställning i vårt galleri i Dals Långed. 22 av våra 29 medlemmar ställde ut.

 20 aug 2021 åkte ett gäng Galleri-Olika-medlemmar på konstresa till Karlstad. Den hade arrangerats av Inger Stranding och Yvonne Granli.

Första besöket gjorde vi på Galleri Mats Bergman i Karlstad. Mats har haft gallerier sedan 20-års-åldern och detta galleri finns även i Stockholm. Mats har en gedigen kunskap om olika måleritekniker och en del av den fick vi besökare ta del. Huvudutställaren, Anette Björk Swensson, målade så fotografisk verkligt att vi trodde att det verkligen var fotografier.

Sedan fortsatte vi till Art Gallery, Hammarö. Ett mycket vackert galleri som tidigare varit apotek och låg i anslutning till Coop. Pernilla Carlsson och Carolina Levén, som själva är konstnärer, hälsade oss varmt välkomna och berättade om sitt galleri. Skulpturerna i relief såg ut att vara i brons men var gjorda av lera!

Därefter åt vi lunch på Lillängshamnens Fiskrökeri med vacker utsikt över Vänern. Vi avslutade dagen med ett besök hos Mimmi Design utanför Grums. Några av oss blev ägare till vackra linneplagg från Mimmis kollektion. Vi tittade även på Kenny Falkensvärds akvarellutställning "Nya tider" och Karin Lööfs vackra keramik. Det var en fullmatad konstresa och vackert väder hade vi. Stort tack till Yvonne och Inges som gjorde resan möjlig.

2020 - 11 okt.                 Galleri Olikas höstmöte 

12 av våra medlemmar kom till höstmötet. Det inleddes med att Anders Klevmarken och Ingalill Steffner visade bilder från sina respektive resor till Lofoten aug 2019. Därefter blev det gott fika och mötesförhandlingar. Det var två ämnen som dominerade mötet: Diskussion och beslut om lokalen samt föreningens 20-årsjubileum 2021.