Annika Langenbach

Herrängsgatan 15, 662 32 Åmål

Tel: 0532-15347      mobil: 076-3928014                            

Jag, Annika Langenbach, är från Åmål har målat akvarell sedan 2007. "Jag tyckte om att rita och måla redan som ung men på den tiden skulle man satsa på ett tryggt yrke, så att söka in på någon konstskola hade jag inte modet till. Efter att ha gått några akvarellkurser 2007 var jag dock helt fast. Bättre sent än aldrig! Det är fantastiskt roligt för man vet aldrig riktigt hur resultatet blir. Färgen beter sig ju inte alltid som man vill och det kan bli överraskande resultat både till det bättre och det sämre." Det är främst naturen som lockar henne i hennes skapande. Bilderna föreställer ofta skogar och sjöar i milda pastelltoner eller landskap i gråblå färgskala. Bilderna andas ofta ro och harmoni. "Att måla får hela mig att bli harmonisk. Det är verkligen avstressande för både kropp och själ" menar Annika. "Jag tror det syns i mina bilder". Ibland är bilderna mer dramatiska med mörka, åsklika himlar och kontraster med ljus och mörker i.

Annika Langenbach har varit med i Galleri Olika sedan 2010 och deltagit i de flesta samlingsutställningar sedan dess som föreningen ordnat i lokalen i

Dals Långed och flera externa samlingsutställningar i t.ex. Åmål, Bengtsfors, Baldersnäs och Hammarö. Har haft egna utställningar i Dals Långed och Ed.