Gunilla Svensson

Kung Rings Stig 4, 668 32 Ed                                       Tel: 070-9104884                               

Hej! Jag heter Gunilla Svensson, jag är född i Hunnebostrand, Bohuslän o har bott i Bohuslän ända tills jag flyttade till Dals Ed 2002.

Jag har alltid tecknat och målat, starten blev en kurs för Nanny Nygren i teckning.

Sedan blev det lite olja och en akvarellkurs, Gerlesborgsskolan, det löpte på och blev en hel del utställningar, mest i Sverige.

När jag hörde talas om Vedic Art kände jag genast att jag ville åka till Öland där kursen gick

Det handlar om att måla på ett naturligt sätt. Man får en princip i taget och tillsammans blir det 17 principer, dessa principer kommer helt naturligt o i rätt ordning, detta var så spännande att jag sedan utbildade mig till lärare i Vedic Art. Jag deltar i konstutställningar med andra och har också egna utställningar.

Det jag ser som favorit är mina akvarellbilder. Så enkelt att ta med block o penslar o vatten och sitta ute i naturen och måla. Det har blivit många naturbilder, men också många abstrakta inre bilder. Jag inspireras mycket av naturen, havet och klippor, väder och djur, änglar, mina barn och barnbarn. Det är när jag målar som tiden försvinner och jag bara skapar, lever i nuet!

Konstnärlig utbildning

Teckning, Konstnärsgården Lervik, Nanny Nygren, Akvarellmålning, Strömstad, Inre bilder, Rakkestad, Norge, Gerlesborgsskolan, Bohuslän, Vedic Art Öland, Lärarutbildning Vedic Art, Öland, Akvarell Hans Dahlgren, Bohuslän

Utställningar

Separata utställningar och samlingsutställningar: Photokina Köln, Göteborgs Universitet, Konstnärsgården Lervik, Stadshuset Strömstad, Bohus Expo Håby, Sparbanken Strömstad, Galleri Guding Strömstad, Galleri Marine Art Strömstad, Friluftsmuseet Strömstad, konstcafe Trädgården Strömstad, Galleri 88 Strömstad, Folkets Hus Strömstad, Vedic Art Göteborg, Bergdalen Sydkoster Strömstad, Konst i parken Strömstad, Koster trädgårdar Sydkoster, Eds bibliotek Dals Ed, Växthuset Ulvesund, Ljungskile med flera, Galleri Olika Dals Långed, Baldersnäs Herrgård Dals Långed, Biblioteket Bengtsfors, Öppen Atelje Dals Ed

Illustration för Norska Exportrådet