Ingalill Steffner

Ärtemarks-Bön, Solhem 1, 666 91 Bengtsfors        lillagni22steffner@outlook.com

Tel: 0531-32069          mobil: 073-0934480          @art_by_ingalillsteffner 

Jag är född i Göteborg. Hela min uppväxttid där har jag ofta tecknat och målat. Under tonåren blev det mest tecknande. I början av 70-talet flyttade jag till Dalsland och inledde ett primitivt nybyggarliv. Året därpå födde jag den första av tre döttrar.

Efter det kom tecknandet och målandet i skymundan och det blev mer av målande på väggar, snickrande och grönsaksodling.

Akvarellmålande har jag påbörjat på äldre dar. Jag fascineras mycket av akvarellfärgernas många olika egenskaper. Jag gör hela tiden nya upptäckter i hur färgerna beter sig och tycker att det ständigt finns något nytt att lära mig av akvarellkonstens många olika tekniker. Akvarellfärger är lite som katter. De gör ofta som de själv vill och lyder inte alltid penselföraren.

Jag tycker mycket att måla stilleben av t.ex. frukt och grön. Från båtluffar i grekiska ö-världen hämtar jag mycket inspiration, då ljus och skugga får samspela bland byggnader och växtlighet. Vår och sommar händer det att en och annan skogs- eller trädgårdsblomma får stå modell. Småfåglar är också väldigt roligt att måla. Stundom målar jag non-figurativt och lekfullt, men allra roligast för mig är att måla föreställande.

Att varje dag få använda mina händer för att utföra något praktiskt och kreativt är nödvändigt för att jag ska må bra. Lika roligt som att måla är sömnad för mig. De senaste åren har jag sytt upp ett antal vikingaplagg. Den senast sydda klänningen syns ovan. Att snickra är också en favoritsyssla och när det är säsong tar livet i mitt växthus mycket glädjande tid ifrån mig.

Sedan 2010 är jag medlem i Galleri Olika.

Vill du se fler akvareller? Gå då gärna in på på min hemsida www.steffnerakvarell.com