Karin Carlsson

Nössemarks-Strand 1150, 668 91 Ed

Tel: 0534-30009              mobil: 070-2792464                              kc2012@hotmail.se

Jag har alltid tyckt om och att teckna och måla. Drömde om att bli modetecknerska när jag var liten, men det blev inte så. Jag bildade familj och har arbetat över 40 år på kontor. Det var först när barnen flyttat hemifrån som jag tog upp mitt intresse på allvar.

Jag är uppvuxen på landet utanför Trollhättan och har bott i Vargön i många år. Jag flyttade till Göteborg 1997. Den första sommaren i Göteborg gick jag en veckokurs i akvarell. Kursen ägde rum på olika öar i Göteborgs södra skärgård. Det gav mersmak. Jag var med på kursen i skärgården även året därpå. Därefter blev det fler kurser och mer målande.

När min man och jag slutat arbeta valde vi att flytta till hans föräldrahem i Nössemark.

Vi har gjort i ordning vår loge för att jag ska kunna ställa ut mina tavlor där, vilket jag gjorde 2016 och 2017. Jag har även deltagit på samlingsutställning vid Bjärkedagarna i Sollebrunn 2002 och 2006.

Jag målar mest akvarell, men även akryl och tusch.

Jag har gått veckokurser i akvarell för Rüdiger B Hartmann (Göteborg, Nordkoster), Maria Ginzburg (Venedig, Järvsö, Vence), Benny Unfors (Österlen), Rustan Andersson och Geir Yttervik (Kyrkeruds Folkhögskola), Göran Rücker (Grebbestads Folkhögskola).

Jag har även gått kvällskurser i akvarell och teckning.