Märit Gustafsson

Kronoparksvägen 21      668 31 Ed                                 www.ateljemarit.se

Tel: 0543 - 61552           mobil: 0708- 509419              

      

Jag, Märit Gustafsson, är en småländska som sedan många år tillbaka är bosatt i Dals-Ed i Dalsland. Bland regnbågens alla färger, ja det är där jag finns för det mesta, i min ateljé bland färgtuber och penslar, tryckstämplar och tyger. Ateljén öppnar jag ibland upp för kursverksamhet i egen regi och egna utställningar.

Med kamera eller skissblock fångar jag ögonblick som omsätts till färg och form med olja eller akryl, eller till ett mönster som trycks på tyg. Naturens mångfald i när och fjärran, människor, möten, händelser och upplevelser i stort och smått inspirerar.

Under årens lopp har jag gått en del kvälls- och veckokurser i framför allt oljemålning och akvarell, men också provat på kroki och keramik. Utöver kurserna blev det inte tid för så mycket måleri. Småbarnsåren och utbildning krävde sitt, och där efter lärarjobbet. Jag har ett stort behov av att arbeta praktiskt och vara kreativ, men tid, ork och koncentration räckte oftast inte till. Beslutet att söka en konstnärlig utbildning växte fram under flera år och 2008 tog jag steget att ta tjänstledigt från lärarjobbet för två års konststudier. Ett par år därefter tog jag nästa steg och blev konstnär på heltid och startade mitt företag Ateljé Märit. Lusten att skapa är stark och det är fantastiskt att ha möjlighet få var kreativ, få tid att öva, pröva och utveckla, få tid att tänka och förverkliga idéer. Möjligheterna är oändliga och jag har lyxen att kunna göra precis det jag allra helst vill - arbeta kreativt.