Monjia Manai Sonnius 

                                 Instagram: @monjiaart               www.monjiams.se 

       Jag och min man kom till Bengtsfors 2005 med en önskan om att bo på landet i ett eget hus. Vi flyttade in i ett gammalt timmerhus som länge stått obebott. (Kuriositet: Det visade sig att Carleinar Tellwe ägt huset tidigare och använt det som ateljé.)
       Allt kreativt arbete intresserar mig och jag har i hela mitt vuxna liv ägnat mig åt det i en eller annan form; stickning, virkning, broderi, smycke-stenslipning, silversmide, trädgårdsarbete och keramik. Sedan början av 2019 arbetar jag främst med traditionella mönster från den muslimska världen som jag konstruerar med hjälp av passare och linjal och sedan målar med akvarell. Akvarell tilltalar mig för att det är så oförutsägbart, vilket gör att den målade ytan får sitt eget liv. Jag kommer ändå säkerligen att pröva andra tekniker, jag är alldeles för nyfiken för att slå mig till ro!